Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Rena tiggeriet..

god skärtorsdag på dig !!..har landat i soffan sen en stund tillbaka och har just dämpat min hjärtklappning.

Hjärtklappning som jag fick när min kära vän Annika skickade en länk till www.aftonblade.se och jag kunde läsa vad som stod där ..säger bara att det är tur att det är helg så jag får tid att svalna av. Beslutet har jag redan fattat och det är ett väldigt moget beslut.

Det varden ena anledningen till hjärtklappningen!

Den andra är påskkärringarna..joodå de är oftast jättesöta men ingenting är sig likt i Sverige inte ens traditionen där påskkärringarna som ska åka till blåkulla på skärtorsdagen inte längre besvärar sig med att klä ut sig..inte målar de fräknar och röda konder heller och dessutom verkar det vara någon slags masstillverkning av små lappar (förr kunde man kalla dem påskkort) med hastigt ditkluddade streckgubbshöns som de delar ut när man öppnar dörren. De säger inte ens GLAD PÅSK eller sjunger en stump (som de gjorde förr) utan sträcker fram lapparna och väntar..väntar på att de ska få något.

Tycker verkligen att det är rena tiggeriet de sysslar med..en del ialla fall. När jag för 7de gången hörde mig själv säga att ”jag inte hade något godis”..vilket var helt sant för vi har inte påskhandlat än..vi harj u jobbat heldag..så får jag för 7de gången veta att ”det går bra med pengar i stället” ..neej självklart delar jag inte ut pengar här hemma vid dörren. Döm om min förvåning när jag hörde mopeder stanna här utanför och så ringde det på dörren. Där står en kille i 14-15 årsåldern som önskar glad påsk och undrar om han kan få godis!!!! en bit bort stod de andra MODIGA moppedisterna och fnissade..de hade väl skickat fram en för att ev det skulle verka så trovärdigt att de skulle få en påse godis..jag säger bra SUCK!!!

Påskärringar och påskgubbar ska vara söta ungar i 3-4 års åldern..det lyser spänning i deras ögon och de får gärna sjunga en trudelutt på gullefjun..då BJUDER Ewa GÄRNA på godis!

GLAD PÅSK/e

One Response to “Rena tiggeriet..”

  1. Nicole skriver:

    Håller med :)

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu