Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Julefrid..

Så har då julefriden svept in i vårt hem. En fantastiskt trevlig julafton firades i går här hemma hos oss. 25 personer blev det som ville dela julgemenskap..god mat..tomte och gåvor med varandra.

Det är en riktigt bra ide detta med att tidigarelägga julfirandet..många fördelar. Man kan välja var man vill vara på själva julafton den 24 dec..vi har ju redan träffats och julat då och ofta har man ju släktförhållanden som gör att det ska åkas runt på olika ställen och då har man ju redan träffats här så det står var och en fritt att göra vad man vill på själva julafton.

Dessutom är iden med julbordsmaten väldigt bra. Alla tar med sig något och det gör att det blir ett otroligt utbud på vårt jubord. Mina egna favoriter i år är Gunillas saffranpaj med lingon och vispad grädde..MUMS!.. Mammas maränghallontårta går inte heller att låta bli!! OPS..jag började visst med efterätten:=) Det fanns ju många favoriter bla Anders rökta hjortbog..ojoj!! Sillarna i olika inläggningar från Göteborg!! Mammas kålrotslåda..mmm. Kul var att mina ”vegbullar” gjorda på corn men enl mitt traditionella köttbullsrecept var jättegoda..vegmat är ju lite svårt att laga för en ovan. Jag kan bara sammanfatta julbordet som en minnesvärd måltid.

Tomten kom så klart!!.Prinsen sov sig igenom den delen av firandet. Prinsessan däremot sov INTE..hon gillar tomten prinsessan och hon hade uttryckt en oro innan för att hon inte trodde hon skulle få några julklappar för hon hade konstaterat att kusinen Ville var den som skulle få alla paket. Den lilla fantastiska varelsen såg mkt nöjd och lättad ut när hon fick sina paket av tomten..fint:=)

Det känns lite tomt nu när de sista nattgästerna åkt hem..det blev så tyst. Det är ju inte så konstigt eftersom vi haft lite av kollostämmning det senaste dygnet..9 st av gästerna nattade över eftersom de rest långväga ifrån..så det är ju inte konstigt att det blev tomt och tyst!

Jaa fantastisk jul har vi firat här med nära och kära och som avslutning firar vi idag Runes 16 årsdag!!..GRATTIS Rune..eller Nune som prinsessan säger eller June som Klara kallar honom..Katten Rune fick för övrigt nog igår..han kröp in under överkastet på vår säng och vidare in i påslakanet för att komma undan alla klegrisar som han tyckte var väl påflugna..MEN..

NU har den riktiga julefriden kommit för att stanna.Jag önskar Dig en RIKTIGT GOD JUL!

/e

2 Responses to “Julefrid..”

  1. Ewa skriver:

    Tack själv!!..Det var verkligen jättemysigt och JÄTTEKUL att Ni kom tillbaka efter jobbet!!
    Japp..basen står och laddar till juldagen:=) eventuellt får den en liten omgång innan..
    Sköt om Er och GOD JUL!
    PUSS!/e

  2. Linda skriver:

    Ja, stort tack för en mysig, minnesvärd och fantastiskt god helg! Vi syns på juldagen. Fram med basen!! :)

    Puss!

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu