Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Äntligen..

Fettisdag och mina tankar går till Virre som idag äter sin första och enda semla för säsongen..förmodligen ska jag väl tillägga:)

Joo.. självklart har jag också ätit semla..har köpt en till älsklingen också! Slutade ovanligt tidigt..var klar med läkemedelsutbildningen redan kl 14.00 och jag förstår inte riktigt hur det gick till men så himla smidigt gick det. Utbildningen var ett sk ”uppsamlingsheat” och deltagarna arbetade redan i Cosmic så det är naturligtvis förklaringen. Jag kollade flera gånger i övertygelse om att jag måste glömt något men..neej.

Jag passade på att sluta tidigt och tog bussen ner till centrum och Chantals..vilken cirkus:) Cafét hade för dagen öppnat en tillfällig semmelaffär mitt emot det ordinarie cafét och semmelkön ringlade långt. I en tillfälligt upprättad ugnpark tokbakades semlor. Vilken teknik de hade semmelbagarna när de fyllde dessa för dagen viktiga bakverk..riktigt kul att se. Semlor på löpande band är en väldigt korrekt beskrivning av vad som pågick hos Chantals och jaa..jag kan ju bara konstatera att färskare och godare semla har jag inte ätit den här säsongen i varje fall..skulle möjligen vara den i söndags uppätna semlan från Konditori Bivur i Köping som också höll samma klass som den idag. Dagens var dock färskare och jag måste erkänna att det inte gör sååå mycket om älsklingen inte nu vill ha sin..i så fall offrar jag mig!!

Skönt att komma hem tidigare och jag hann precis titta på Charlotte Kallas mottagande av gårdagens förvärvade guldmedalj..fint! Att sen få lyssna på vår nationalsång känns högtidligt. Det var nästan så jag fick ställa mig upp. Vet du vem som skrivit Du gamla Du fria och vet du var den skrevs? jag vet:) får väl se om någon kommer med ett svar och det ska då inte komma från någon sökning på nätet utan genuin fosterlandskunskap handlar det nu om:))

Din sol din himmel dina ängder gröna!/e

Tags: , ,

2 Responses to “Äntligen..”

  1. tarewavan skriver:

    Pratade nyss om Dig med.
    Var tvungen att dryfta frågan med älsklingen OM han trodde Du ätit ngn semla idag:)) funderingen har hållit mig sysselsatt sen jag kom hem :)

    Neej..någon riktig koll på räkningen har jag nog inte men några stycken har jag hunnit provsmaka sedan annandag jul men älsklingen säger -”så många är det väl inte”.

    Hmm kanske en varannan vecka och vecka 7 nu så??.. 5 kanske..neej det verkar lite..vi säger mellan 5 och 7 cirka:))

    Njut av semlan nu!!

    Kram Ewa

    ps Hur var det med fosterlandskunskapen då? ds

  2. Virre skriver:

    Haha, vi pratade om dig vid middagsbordet idag :-) Funderade på hur många semlor du hunnit med, har du koll? Vi ska äta vår lite senare ikväll…mums!

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu