Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Appar..

God morgon! Förkylningen dröjer sig kvar och jag tränar på att gilla läget. Försöker se fördelar med att vara hemma och vara krasslig. Hittar inte många med den kombinationen för det är en sak att vara hemma och ledig och frisk ..en helt annan att vara hemma och som sagt vara krasslig.

Bland fördelarna är att man kan uppdatera sig på saker och ting. Appar tex eller som de korrekt benämns applikationer. Dessa små finurliga ”genvägar” eller ”program” är verkligen moderna eller ett bättre ord kanske är inne..helt inne!!

För att var helt med i ”appmatchen” ska man ha en Iphone eller helst en Ipad – Appels nya superprodukt. En stor Iphone utan telefonfunktion.. ett verktyg som på många sätt ersätter datorn eller en annan typ av dator.

Kollade TV 4s morgonprogram och i dagens program var appar och Ipad i focus. Programmet bjöd in tittare att maila in sina favoappar och det diskuterades vilka som var bäst och olika användningsområden för dessa sk appar.

Förstår inte riktigt hur och varför man kan bli så såld på Ipad och appfunktioner men jag är helt säker på att om jag hade en i min ägo skulle jag torska helt men jag känner mig helt tillfreds med mina båda Acersyskon – storebror och lillebror och de genvägar och programvaror dessa innehåller..appar.

Ska man var med i snacket så måste man veta vad applikation är och när jag skulle förklara för älsklingen för ett tag sedan drog jag en liknelse med när man syr och fäster en applikation på ett klädesplagg..väska eller något annat. Jag tycker också man kan likna genvägarna som ligger på skrivbordet som appar och man kan ”ladda ner” gratisappar från nätet tex klocka att lägga på skrivbordet som man kan välja utseende på. Väderprognos är en annan app man kan välja.

Wikipedia säger så här: ”Applikation är ett textilt handarbete (av latinets applicare, ”tillfoga”). Tygbitar sys eller limmas fast på ett underlag i syfte att bli en bild eller ett mönster. På så sätt skiljer sig tekniken från lappteknik, där man bildar mönster genom att sy ihop tyglappar kant mot kant. Mönstret kan täcka hela bottentyget eller delar av det.”

Eller om vi syftar till till tillämpningsprogram: ”är en typ av datorprogram som fyller ett direkt syfte för användaren. Tillämpningsprogram kan vara nyttoprogram som ordbehandlingsprogram och kalkylprogram, kommunikationsprogram som e-postprogram, chattprogram och webbläsare eller nöjesprogram som datorspel och mediaspelare. Termen brukar användas i motsats till exempelvis operativsystem och programmerings- och administrationsverktyg.”

Ha en bra dag!/e

Tags:

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu