Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Sevärt..

Så har det blivit lördag och den 2 januari. Jag njuter av att vara ledig. Ledigheten gör det möjligt att nattsudda lite..det orkar jag aldrig annars så lite lyxigt känns det att kunna disponera de senare timmarna på dygnet.

Har bla tittat på en hel del film..det gör jag nästan aldrig och i går sändes del 1 av 2 i en fantastisk liten miniserie som handlar om en av de stora pedagogerna..Maria Montessori.

Serien skildrar Italiens första kvinnliga läkare som med kärlek, känsla och sunt förnuft utvecklade utbildningsmaterial och metoder som i första hand togs fram att passa utvecklingstörda barn som placerats på sinnessjukhus eftersom ingen ville ta ansvar för dessa barn i Italien slutet av 1800-talet – början 1900 talet. Mycket sevärt och om du vill titta på del 1 innan du tittar på del 2 i kväll i svt 2 kl 18.00 kan du göra det via länken på svt play..Maria Montessouri

Dagen i dag kommer nog användas till att bla ” Jula av”. Granen barrar..julstjärnorna har vissnat och det har hyacinterna också och det känns som det är en bra dag att återställa ordningen.

Ta hand om Dig på lördan!/e

Tags:

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu