Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Sociala media..

Tisdag och jättepeppad inför morgondagens utbildning..ska bli riktigt skoj.

Morgon tv i morse debatterade huruvida det var bra att elever i skolan ska ha egna datorer eller inte och hur man ska tänka kring det när eleverna kan mer än lärarna och hur de då ska kunna applicera sina pedagogiska kunskaper på eleverna utifrån okunskapen om verktyget och användandet.

Såna debatter är mycket intressanta för en IT-pedagog för självklart ska eleverna ha en egen dator om ekonomin tillåter detta. Intressant att detta börjar debatteras eftersom man som utbildad IT-pedagog naturligtvis har en stor potentiell arbetsarena i skolans värld…Man kan se det som vi skulle vara en pusselbit mellan lärarnas okunskap och tillgången till datorn och www som kunskapskälla.

Debatten snuddade vid det som man nu benämner som sociala media och då är det ju Facebook och Twitter som är riktigt inne men som är ganska olika i hur de används. Båda kan väl i alla fall kännetecknas som arenor för våra ungdomar och jag tror Twitter fyller en funktion som ersatt behovet av ”dagstidningsinformation” då du hittar allt du vill läsa om via Twitter som forum..informationsutbudet är otroligt!

Jaa.det blir spännande att se vart debatten tar vägen..Lärarförbundets ordförande Eva-Lis Sirén sa under debatten ”Vi kan inte vänta in något det måste ske nu” och det är för en ivrig IT-pedagog ett förhoppningsfullt uttalande!

Skön tisdagkväll!/e

Tags: ,

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu