Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Inspiration med Duplo och Lego..

Fredag kväll och bänkad framför tvn..skönt! Nu blir det tvkväll för hela slanten.

Är också väldigt nöjd med att det kommer att kunna gå att flyga till både Göteborg och Umeå här från Västerås..nu kan vi träffas oftare Annika och Virre!! Hade inte hört förens nyss att vi även skulle få 2 avgångar PER DAG!!! till Umeå. Så nu kan Annika flyga till Västerås och så ansluter jag vid Hässlö flygplats så fortsätter vi till Umeå tillsammans..eller..så åker Virre till Västerås och jag ansluter jag vid Hässlö och vi flyger tillsammans till Göteborg..eller så flyger Virre från Umeå och Annika från Göteborg och jag hämtar dom på Hässlö:-)

Inspiration
fick jag idag av innehållet i förmiddagens introduktion i Lean production. Häftigt när man ser att samarbete..kommunikation och små förbättringar får ganska stora resultat på väldigt kort tid. Med Duplo och Lego som material att skapa produkter som vi producerade i vår, för förmiddagen, startade fabrik. I fyra steg fick vi vara med om hur våra förbättringsideer fick genomslagskraft..häftigt!

Har under eftermiddagen spankulerat på stan och reflekterat över det som togs in under förmiddagen och reflekterade så väldigt att jag blev tvungen att köpa ett par läderstövlar på rea:-) ..kan väl säga som så att det var iofs inget nytt att människor kan skapa kreativa miljöer om de bara tillåts vara kreativa och blir tagna på allvar..då kan det hända oanade saker.

De försök att applicera Leanprinciperna i vården kan bara vara bra. Varför då? joo..jag tänker att om patientens värdetid blir viktigt så betyder ju det att det öppnas upp för det ”Vem för perspektiv” jag tjatar om stup i minuten.

”Vem för perspektiv?”

Det som alla som har en anställning i offentlig sektor behöver få fokus på ”VEM är jag på jobbet för?..VEM är det jag ska serva?”
Det är alldeles för få som har klart för sig att man är anställd i verksamheter som är skattefinansierade och där skattebetalarna också är kunder som har betalat för den service man som anställd i offentliga sektorn har som arbetsuppgift!

Jo minsann..jag har ”järnkoll” på vem/vilka jag är på jobbet för!

Då är det dags igen…LET´S DANCE!/

Tags: ,

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu