Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Facebook igen..

Sommartid!! smaka på den ..SOMMARtid.. jaa det betyder att den är på väg..sommaren. Först ska vi få riktig vår och den har inte riktigt anlänt än..den är på gång och snön försvinner mycket snabbare än vad jag kunde föreställa mig.

Älsklingen hälsar säger han!

Idag ska återbruket få en liten påhälsning. Gårdagens projekt ska återupptas efter att jag sett färdigt på reprisen av Debatt som pågår i SVT1 och som handlar om skolans skyldighet och vad de brustit i kring Linnéas utsatthet efter den våldtäkt hon utsattes för och som under veckan varit i blickfånget på medias löpsedlar..bra att de vuxnas skyldigheter och möjligheter debatteras!

Det som är mest skrämmande är att även om det inte handlar om grov utsatthet som våldtäkt så pågår det avancerad mobbing runt om i landet och nätet och bla Facebook har blivit forum att gruppera sig kring olika manifestationer. Grupperingarna kan handla om allt från att ansluta sig till att ”1:a mars häller vi varmvatten på snön” till att skapa grupper som ägnar sig åt förföljelse och hatmanifestationer som drabbar enskilda. Såg igår att några av mina vänner på FB anslutit sig till gruppen ”Stötta Linnea, inte hennes våldtäktsman”.
Gruppen sorteras under kategorin ”Intressegrupp-Hjärtefrågor” och det står i instruktionen så här:
”Trakasserier och annan dynga tolereras inte på den här sidan. Som Lillemor skrev, att spy galla över killen hjälper inte”


REFLEKTERA!! det är lätt att det blir oanade konsekvenser av mediedrev!!

Du som är förälder – snacka med ditt barn om vilka grupper han eller hon anslutit sig till för att bilda dig en uppfattning om vad som händer på nätet långt ifrån alla grupper är sunda företeelser och dessutom ska man som förälder känna till att grupperna är föremål för ”hackare” som ägnar sig åt att byta namn på grupperna.

Ett bra sätt är att ”bli vän” med sitt barn på FB om man är klar över varför och här behöver man också prata med sitt barn om integritet och berätta om att är man vänner på nätet ger man tillåtelse till vännerna att se vad man skriver om.

Du har ett ansvar som förälder att veta vad som händer på nätet – gå en kurs om du känner dig osäker på hur man gör tex: Tärna folkhögskola – kvällskurs i Facebook

Du som är barn eller vuxen – ta dig en funderare på vad du åstadkommer med att ”jojna” dessa intressegrupper. Man kan manifestera på detta sätt men jag tycker man ska reflektera över ev konsekvenser ett ”jojnande” kan få. Reflektera över fenomenet Facebook – ett av våra sociala media som blivit ett ställe där man umgås men fundera över VARFÖR?..VAD FYLLER DET FÖR FUNKTION FÖR DIG?

Mot återbruket då…/e

Tags: ,

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu