Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Tävling i hosta..

pågår här hemma och tusan vet vem som vinner. Hade personal från ÖHN – öron näsa halskliniken på utbildning i läkemedel idag och de pratade om läkemedel de använde vid halsböld..man kan tydligen ta hål på halsbölder och sen behöver patienten läkemedel om jag förstod saken rätt.

Efter en liten stund hade hypokondrikern i mig vaknat och övertalat mig om att det var just halsböld jag hade..på halsen sitter nämligen en knöl (förmodligen en svullen lymfkörtel) men där och då visste jag att det var det enda det kunde vara..HALSBÖLD!

Brukar inte vara värst hypokondrisk men det är lätt att framkalla när man arbetar med människor som jobbar i vården. För dom är ju sjukdomar och olika tillstånd vardag..de är härdade och det är inte alltid de tänker på att i en IT-pedagogs värld som handlar mest om barnabarn, mjukvara, hårddiskar och enheter som går att usb-ansluta och hur man kan konvertera ”skumma” format till något mer enkelt som funkar i de mjukvaror man har att tillgå..det tänker dom inte på.

Det är faktiskt hur lätt som helst att dra på sig olika diagnoser..alla möjliga faktiskt! De behöver bara beskrivas för en så har man fått dom och som tur är får man också lära sig hur man blir av med dom…om det går vill säga för det är inte alls säkert förstår du.

Japp..det är bara hoppas att den akuta hypokondrin har gått över tills i morrn så jag kan vara trygg med att det är en vanlig bonnförfylning jag dragit på mig eller rättare sagt blivit smittad med! Det skulle nämligen vara bra för i morgon ska jag utbilda psykiatrins superanvändare i vårddokumentation så i morgon kan jag ha fått en annan diagnos då av det icke somatiska slaget!

Fick förresten förslag från en doktor när vi skulle registrera diagnos- och åtgärdskoder…jag brukar nämligen fråga om deltagarna på utbildningarna kan någon kod som vi kan söka fram…jodå jag fick en kod som jag tyvärr nu har glömt men döm om min förvåning när jag läste den till diagnosen hörande kodbeskrivningen – Bisarrt utseende stod det!..joo det är faktiskt helt säkert!

Kan ju också berätta att om man som undertecknad är rökare så har man en diagnoskod som heter F171 där den beskrivande texten säger ”Psykiska störningar och beteendestörningar orsakade av tobak, skadligt bruk” jaa..vad ska man säga?!

Mot nässprayen igen då…tror det är bra för min halsböld :)

/e

Tags:

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu