Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Folknykterhetens dag..

eller Krist himmelsfärds dag det är bara att välja vad man vill fira idag! Läste på Wikipedia att folknykterheten ägnas en hel vecka på vissa ställen i landet..temavecka på folknykterhets temat. Det är nog bra eftersom alkoholen ställer till det och enl www.drogfritt.nu är akoholmissbruket det största drogproblemet vi har i Sverige. Man tror att 25 % av sjukvårdskostnaderna har med alkohol att göra. På www.stressochalkohol.setalar man om att på en genomsnittlig svensk arbetsplats (1996) dricker alltså 6% av kvinnorna och 13% av männen på en riskfylld nivå. 4% av kvinnorna och 18% av männen har någon form av alkoholrelaterade problem. Detta har med alla säkerhet ökat rejält sedan 1996, eftersom alkoholkonsumtionen ökat med 30% sedan dess.

Fakta att reflektera över en dag som denna när vädret inte bjuder på några stora utomhusaktiviteter. Här i Västerås har det regnat på morgonkulan och det verkar som växtligheten tycker det är bra..tycker mig se att det växt i trädgården under natten.

09.26 blev klockan nu och jag ska börja fundera över hur dagen ska disponeras. Tröttheten finns kvar i kroppen och den ska jag försöka ge mig hän åt och vila och vänta på att älsklingen anländer hemmet efter golfturnen!

Ta hand om dig!/e

Tags:

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu