Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


VHS-MPEG..

Lördag em.

Vilket underbart väder det har varit! Nu har solen dalat men det var riktigt varmt på baksidan här hemma.

Dagens projekt eller rättare ett stort projekt som äntligen påbörjats är att jag börjat konvertera VHS-inspelningar till film i MPEG-format. Med den koppling som införskaffats att sitta mellan Videospelaren och min dator har jag nu fört över filmer från förr..jösses. Det går inte att förstå vad tiden tagit vägen!! Tänk på det ALLA NI som har småbarn..det var nyss som Henke var 10 månader och jag filmade när han precis var på väg att gå de första stegen. Kan tillägga att det inte heller går att förstå att det är jag som är själva mamman..ser absolut inte ut som det..FASEN vad jag förändrats kan man ju lugnt säga!!

Programmet som skickades med Audio/Videograbbern var av ren skitkvalitet..jättemånga buggar som visserligen kanske hör till trialversionen men det vore ju klumpigt att inte fixa buggarna där först för företaget kan inte få sälja en enda programvara eftersom det inte håller måttet..Alls!! Ulead VideoStudio 10..köp inte den!! Just nu håller jag på att utforska vilket av mina filmprogram som bäst motsvarar behovet i förhållande till vad jag ska göra och till själva grabbern. Det är både tråkigt och spännande..tråkigt på det sättet att det tar en väldig massa tid och spännande när det går att hitta väldigt bra program i det programutbud jag redan har tillgång till.

Ska försöka hinna med andra omgången också..om jag inte helt snöra in i filmfixet:))

Ha det!/e

Tags:

2 Responses to “VHS-MPEG..”

  1. tarewavan skriver:

    Absolut!
    Tycker det är märkligt eller jag ska kanske säga fantastiskt att den lilla ”grunkan”..grabbern..kan omvandla signalen från VHSen till digital så filmen visas i realtid på datorn..Huvudvärksvarning på den:-)

    Överförde filmen från VHSen till den riktigt dåliga programvaran jag nämnde. Det gick hyfsat ändå men programmet delade filmsekvensenrna på ett annat sätt än det jag gjort inställningar för.

    Redigeringsfunktionerna var helt BBB i programvaran även om det fanns många funktionella verktyg..men som sagt buggarna gjorde det omöjligt att göra något med dem.

    Plockade istället över några filmfiler i MovieMaker och den programvaran är ju lättmanövrerad och stabil. Lite tråkig dock..finns inte så mycket ”lull lull” att använda sig av men om man bara vill föra över..lägga till text, övergångar, berättarröst och musik så funkar MovieMaker alldeles utmärkt!

    Men..som sagt..jag återkommer efter vidare research!

    Kram e

  2. Virre skriver:

    Spännande! Då väntar jag till du hitta den ”bästa” lösningen och kopierar den. :-) Har också varit på G att göra detta väldigt länge men det har liksom aldrig blivit av.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu